Stort mediauppbåd när Saab startade produktionen igen. Victor Muller intervjuas. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

SAAB tillverkar bilar igen

I förmiddags startade bandet på igen på Saab Automobile i Trollhättan. Under stor uppståndelse både från anställda och media drog produktionen igång i Saabfabriken i Trollhättan.

Denna vecka är det tänkt att 500 bilar ska tillverkas. Bilbyggare Joakim Pettersson, kände av stundens allvar idag:

 på Saabfabriken i Trollhättan.

– Det är verkligen en speciell känsla nu när allt får börja om på ny kula. Och lite historiskt med allt mediauppbåd. Men visst har det varit pirrigt, just att allt ska fungera med materialförsörjning så att det inte blir något strul, säger Joakim Pettersson.

Spykers VD Victor Muller och Saab-chefen Jan-Åke Jonsson fanns idag nere vid bandet men Joakim Pettersson hade inte hunnit prata med någon av dem.

– De har väl fullt upp med media. Det är möjligt att man kanske får hälsa på dem senare men det är inte troligt, säger Joakim Pettersson.

Har Jan-åke Jonsson varit nere i fabriken och talat med er under den här tiden?

– Han har varit inne och haft stromöte och även ett möte vid Saab-museet, säger Joakim Pettersson.

Kände ni er peppade av det?

– Ja det gjorde vi. Det kändes bra, han har trott på oss hela tiden. Det har varit en stark känsla att VD:n tror på oss och på att allt ska lösa sig, avslutar Joakim Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista