Warta tog överraskande seger mot Falkenberg. Foto: Bengt Karlsson/SR.
bordtennis

Skrällseger för Warta

I går skrällde Warta i den första SM-kvartsfinalen i bordtennis mot Falkenberg. Det blev seger för Göteborgslaget med 3-1.

-- Vi gör ju vår absolut bästa match. Det är fantastiskt att killarna kan vara så taggade när det gäller som mest. Det är ju historiskt att Warta ätnligen gått till kvartsfinal. Och så lyckades vi prestera väldigt bra, säger tränaren Pelle Jarlebrand.

Ni behövde inte ens spela dubbel?

– Nej, vi avgjorde innan dubbeln och det trodde vi faktiskt inte. Jag hade faktiskt tippat 3-2 till Warta före matchen. Chang Jiang Hong gör en otrolig match framför allt mot Guo Kai i den sista matchen som han vinner med 3-0 i set. Där gör han faktiskt sitt livs bästa match.

Retur i Falkenberg, vad tar ni med er?

– Vi tar givetvis med oss en seger och sätter med den här segern press på Falkenberg. De måste ju vinna de två resterande matcherna.

Ni kan Falkenberg ganska bra?

– Vi är ju nästan grannar och det är ju västsvenskt derby och det är mycket folk, fullsatt Exercishus, nästan 300 personer och det blir ju väldigt god stämning och ja, vi kan dem ganska bra ja, säger Pelle Jarlebrand, tränare i Warta.

Bengt Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista