Explosionen blåste ut fönstren på källaren vid Kennedygatan. Foto: Epp Anderson/SR

Kraftig gasexplosion i Majorna

En person är förd till sjukhus efter en gasexplosion i samband med ett reparationsarbete i en källare på Kennedygatan i Majorna.

Explosionen inträffade kvart i tio i förmiddags, och smällen blåste ut fönsterrutorna i den gamla källaren i Kungsladugård. Gasolrören i källaren skulle bytas ut, och då en av reparatörerna sågade sönder en ledning blev det förmodligen gnistbildning.

– Eftersom det fanns gasrester kvar i ledningen blev det en smäll, berättar Björ Blixter på polisen.

När Västekot besöker platsen ligger glassplitter på marken, och räddningstjänsten håller på med efterarbetet. På innergården sågs spåren efter den rejäla smällen.

– Göteborg Energi höll på att byta ut ledningarna här i källaren tillsammans med en underentreprenör, och en person från underentreprenören skulle byta ut en gammal ledning då explosionen inträffade, berättar Peter Severstedt, räddningsledare.

Hur mår reparatören?

– Han stod precis där tryckvågen startade, och det var nog tur. Han klarade hörseln enligt de rapporter jag fått, men han blev rödbränd i ansiktet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".