Sörjande besöker platsen i Hjällbo där 18-åriga Nancy Tavsan mördades natten mellan 29 och 30 december i fjol. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Man begärd häktad för Nancymord

En 22-årig man är nu begärd häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på 18-åriga Nancy Tavsan i Hjällbo i Göteborg i slutet av december.

Mannen är sedan en tid häktad misstänkt för våldtäkt på en annan kvinna.

– Det hela handlar om en parallellutredning till den våldtäkten, som skedde den 20 december. I samband med den utredningen hittade vi uppgifter som pekade mot den här personen, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Hur ser ni på genombrottet i utredningen?

– Det är klart att både polisen och åklagaren är nöjda med att ha hittat en misstänkt gärningsman och ha nått fram till en häktningsframställan.

– Åklagaren har bedömt att personen ifråga ska häktas på sannolika skäl, och det innebär att det finns starka skäl att tro att det här är vår gärningsman, enligt polis och åklagare, konstaterar Stefan Gustafsson.

Enligt källor till GT har de tekniska resultaten från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) kunnat knyta 22-åringen till mordet. Han bor i samma bostadsområde som Nancy och var också med på samma fest natten den 29-30 december.

Kvinnan hittades då svårt skadad utomhus, några hundra meter från sin bostad. Hon fördes till sjukhus men dog några timmar senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".