Ungdomens hus i Djurgårdsskolan

Ungdomssatsningen i Centrum, Majorna och Linnéstaden kommer att flytta in i gamla Djurgårdsskolans gamla lokaler.

Tidigare har det ansetts för dyrt, men nu har stadsdelsnämderna i Majorna och Centrum skjutit till extra pengar för att betala årshyran på två miljoner, och nämnden i Linnéstaden förväntas fatta samma beslut.

Martin Andreasson är samordnare för ungdomsatsningen i Centrum, och han är glad över att flytten nu äntligen verkar bli av.

– Ja, det känns ju skönt. Vi har ju nu ett tag velat fkomma till skott och vi behöver utveckla vår verksamhet. Så det känns jättebra.

Men så bra har det inte alltid känts. För bara ett litet tag sedan stod det bara klart att man inte kunde vara kvar på Meeths salonger i centrala Göteborg. Vahid Haddameh, vice ordförande i föreningen Hikari-Kai, var orolig för föreningens framtid vid ett arrangemang på Meeths tidigare i år.

– I värsta fall skulle vi behöva lägga ner föreningen, och det skulle innebära att ungdomar skulle inte ha en plats att samlas på och träffa ungdomar med gemensamma intressen.

Helt klart är det fortfarande inte - Linnéstadens stadsdelsnämnd har fortfarande inte beslutat i frågan, men enligt nämndordförande Ethel Sjöberg kommer de att följa Centrum och Majorna.

– Det är troligt, det är min bedömning.

Martin Andreasson, samordnare på Ungdomssatsningen i Centrum, har mycket att göra framöver.

– Ja herregud, det har ju ust landat det här. Men vi får väl börja så fort vi kan.

Lasse Edfast
lasse.edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista