Inget avgörande för Frölunda - nu väntar sjätte matchen på hemmaplan. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix.
Ishockey

Frölunda föll med uddamålet

Frölunda förlorade den femte kvartsfinalmatchen borta mot Linköping som vann med 3-2. Det innebär att det blir en sjätte match i Scandinavium på söndag.

Frölunda leder ändå kvartsfinalserien med 3-2 i matcher och har chansen att avgöra på hemmaplan.

Matchen igår är lite svåranalyserad. Linköping kom ut väldigt starkt, men Frölunda höll ändå emot bra trots två tidiga backskador. Mitt i matchen - när göteborgarna ledde med 2-1 - såg LHC väldigt tagna ut och känslan var att Frölunda nog skulle klara av att ta hem segern.

Men Linköping kvitterade före periodvilan och dominerade sedan i tredje perioden där tjecken Jan Lavac avgjorde. Frölunda var efter det aldrig riktigt nära att kvittera utan får rikta in sig på match imorgon igen.

Glädjande i Frölunda var att målvakten Johan Holmqvist återigen gjorde en helgjuten insats helt utan misstag - det var andra matchen i rad - och kan han hålla den nivån talar mycket för att Frölunda ändå kommer att ta sig till semifinal.

Igår blev för övrigt HV71 och Djurgården klara för semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".