RIK:s ekonomi ser bättre ut. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Redbergslids IK

Det ekonomiska läget ljusnar

Det ekonomiska läget har ljusnat för krisdrabbade handbollsklubben Redbergslids IK.

Efter en intensiv jakt på sponsorer under de senaste dagarna har RIK lyckats få in så mycket pengar att ordförande Hans Potila Strömsnes bedömer chanserna till spel i Elitserien även nästa säsong som betydligt större än för bara några veckor sen.

– Det har gått väldigt bra med att jaga pengar. Vi har fått in så mycket att vi borde uppfylla kravet på det resultat som liganämnden vill se hos oss.

Hur mycket pengar har ni fått in?

– Det vill jag inte gå in på. Men läget är betydligt mycket bättre än vad det var förra året vid den här tidpunkten, säger Hans Potila Strömsnes.

Så sent som i förra veckan fick Redbergslid sitt bokslut underkänt av Handbollförbundet, och gavs då en tidsfrist fram till sista mars med att komma in med kompletteringar. Enligt Hans Potila Strömsnes är kompletteringarna gjorda nu, och idag ska RIK skicka in den nya planen till förbundet. Beslut i ärendet väntas inom kort.

Det här är inte bara ett sätt från er sida att sätta press på Handbollförbundet då?

– Jag tror inte att de bryr sig om vad jag säger om vårt ekonomiska läge i radio, så nej, det är det inte.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".