Anneli Hulthén reagerar med ilska

Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Anneli Hulthén är upprörd efter uppgifterna i SVTs Uppdrag granskning där Göteborgs kommun pekas ut som inblandad i påstådda mutbrott och uppblåsta fakturor kring en specifik byggherre, som ska ha gynnats.

Annelie Hulthén vill nu gå till botten med händelserna.

– Jag upplever det som tråkigt och jag tycker också att det är märkligt att det pågått i så många år, som det beskrevs i programmet

Såg du programmet?

– Ja.

Vad kände du?

– Jag känner ilska och irritation.

Hur har det kunnat bli så här?

– Det vågar jag inte svara på.  Men det handlar väl om dåliga kontrollsystem, vi har förlitat oss på att revisorer och andra ska upptäcka om det begås fel, men uppenbarligen fungerar inte våra kontrollsystem tillräckligt bra.

Hur ska det ändras?

– Jag kan inte tala om exakt hur vi ska ändra på det, men jag ska sätta mig i ett möte med stadsjuristen Gunnar Andersson och diskutera med honom vad vi kan göra bättre och hur vi kan se till att våra bolag och förvaltningar så långt som möjligt kan upptäcka när något är galet i förtid, säger Anneli Hulthén.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista