En man hittad mördad på Hisingen igår

En man hittades död vid en gångväg i Biskopsgården igår kväll. Polisen är förvissad om att mannen blivit mördad.
Dessutom skedde en skottlossning utanför en klubb bakom Backplan.

Mannen hittades strax före 22-snåret. Hur mannen dödats vill inte polisen säga något om. Den döde som var mellan 45 och 50 år, är tidigare känd av polisen för gängrelaterad kriminalitet, säger Sven Ahlbin på Länskriminlanes spaninsrotel till Västekot.

I april förra året blev mannen nedskjuten på ett kafé i centrala sta’n. Han klarade då livhanken trots allvarliga skador som krävde en tids vård i respirator.
Vem eller vilka som ligger bakom mordet vet inte polisen i nuläget

Några timmar senare - vid tvåtiden inatt - utbröt skottlossning utanför en klubblokal på Hisingen, nära Vågmästareplatsen. Ingen person blev träffad av någon kula men två personer skadades i det handgemän som uppstod efteråt.
Efter vård på sjukhus kunde de båda skadade, tillsammans med en tredje person tas in för förhör. Samtliga tre greps, misstänkta för vapenbrott. Polisen ska ha hittat två vapen på gatan utanför klubblokalen.
Upptakten till slagsmålet är inte klarlagd.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".