Nya planer för Slottsskogen

Stora förändringar kan vara på gång i Slottsskogen. Fler kolonistugor och odlingslotter samt en ny parkeringsplats är några av planerna som kan bli verklighet enligt ett nytt förslag till byggnadsnämnden.

I ett förslag från stadsbyggnadskontoret till en framtida plan för Slottsskogen finns många förändringar. Bland annat nya kolonistugor, men också ett nytt café, ny sommaruteservering och mer inbjudande entréer.

En ny parkeringsplats i västra delarna av parken ingår i förslaget. Men i övrigt ska man vara sparsam med bebyggelse i Slottsskogen, framför allt där det inte redan finns något byggt.

Man vill också hitta en plats för ett naturrum i parken, alltså ett område där man får veta mer om djur, växter och kulturhistoria i området.

Dessutom säger man nej till fler nya mobiltelefonmaster.

I förslaget tycker stadsbyggnadskontoret att det viktigaste är att säkerställa att Slottsskogen fortsätter vara ett grönområde för göteborgarna, som är tillgängligt för alla. Detta både med olika fritidsaktiviteter men framför allt ska det finnas naturupplevelser.

Den 1 juni ska byggnadsnämnden ta ställning till förslaget.