Lithanders ekonomi på extra partistyrelsemöte

Kommunalrådet Erik Lithanders skulder till kronofogden behandlades igår kväll vid ett extrainkallat möte i folkpartiets styrelse i Göteborg.
Folkpartiets företrädare fick under en timmes tid själv redogöra för sin trassliga privatekonomi. Så sent som i torsdags förra veckan hade folkpartisten Erik Lithander en skuld hos kronofogden på 16 539 kronor. Det rörde sig om en restskatt på över 10 000 kronor, fyra obetalda tv-licensavgifter och en missad avbetalning på studieskulden. Men i samband med att Lithanders skulder avslöjades i media åkte kommunalrådet ner till kronofogdens kontor och betalade det han var skyldig. Igår kväll fick han alltså vid ett extrainkallat partistyrelsemöte förklara bakgrunden till det som hänt och efter det att Ann-Catrin Fogelgren, folkpartiets ordförande i Göteborg, hört Lithanders egen förklaring, gav hon honom sitt fulla stöd. Nu återstår att se hur medlemmar och allmänhet reagerar. På lördag håller folkpartiet sitt årsmöte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".