Mutskandalen

Chef tvingas lämna sin post

PÅA: Chefen för idrotts-och föreningsförvaltningen tvingas lämna sitt jobb. Det blev klart idag efter efter att nämnden presidium kommit överens om att Ragnhild Andersson inte kan fortsätta sitt arbete. Helena Nyhus (s) är ordförande för idrotts-och föreningsnämnden

– Idag på morgonen har vi bestämt oss för att v i inte kan fortsätta ett samarbete. Det innebär att vi rekommenderar vår nämnd att avsluta Ragnhild Anderssons anställning, säger Helena Nyhus (s) är ordförande för idrotts-och föreningsnämnden

Ragnhild Andersson har tidigare kritiserats för att hon inte gick vidare med tips om att tjänstemän inom idrotts-och föreningsförvaltningen tagit emot mutor. Hon har även fått kritik för att ha kallat in väktare till ett nämndmöte för att hålla media utanför. Något som ligger grund för att nämndens presidium nu vill avsluta samarbetet.

– Hanteringen av det här underteckande brevet har undanhållit information från oss och att neka samtliga medier intervjuer är något som vi tycker att en chef på denna nivån inte bör göra.

Ragnhild Andersson, som blir den första chef som får gå på grund av muthärvan, ska nu förhandla med sitt fackförbund för att avgöra ifall hon själv väljer att gå eller att bli avskedad.

Vid ett avskedande får hon 18 månadslöner, men väljer själv att gå är uppsägningstiden sex månader.

Jonas Ransgård tycker att han och övriga politiker i nämnden kunde ha agerat tidigare.

– Vi har agerat på den informationen vi fått och frågat efter. Men vi kunde säkert ha agerat mer aktivt, säger han.