Programmet för Kulturkalaset är klart

I dag presenterades programmet för Göteborgs kulturkalas, och det blir många nyheter som göteborgarna bjuds på under kalasdagarna i augusti.

Sammanlagt blir det ett tusental olika programpunkter och kalasledningen planerar för att omkring 700 000 besökare ska komma. Kulturkalasets projektledare Anki Sande är nöjd med årets skörd.

– Det känns jättebra, säger hon. Men det är väldigt mycket jobb som återstår, vi planerar ju in i det sista och lägger de sista pusselbitarna.

Ungdomsdisco för alla mellan 15 och 17 år på Liseberg är en gammal favorit i repris, men samarbetet med Grunden media är nytt.

Grunden media brukar arrangera ett eget kulturkalas för funktionshindrade. Men i år, 2010 är ju utnämnt till tillgänglighetsåret, så slår man sina påsar ihop och det serveras en Grunden media-cirkus i Brunnsparken. Något som arrangörerna hoppas ska sätta färg på Göteborg.

Kalasets programansvariga, Mia Samuelsson har flera andra tips.

– Jag tror inte man ska missa Stadsbiblioteket, för vi har ansträngt oss så att det ska vara en fantastisk festplats. Man får inte heller missa att känna stämningen på Packhuskajen.

Kulturkalaset äger rum 10 - 15 augusti i Göteborg.