Opaltorget

Polisen tror att branden var anlagd

Polisen har avslutat sin tekniska undersökning av den byggnad på Opaltorget som i går började brinna. De utgår från att branden har anlagts.

De har hittat tecken på att något hällt ut brandfarlig vätska vid en bakdörr och sedan tänt på. De har inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand, men ingen person har gripits.

Det var strax efter klockan halv nio i går kväll som några personer larmade Räddningstjänsten efter att de sett att det brand kraftigt i byggnaden.

Som mest arbetade omkring 30 man med släckningen. Vid midnatt höll Räddningstjänsten på att avsluta själva släckningsarbetet, men de var kvar på platsen hela natten.

Även polisen skickade flera patruller till platsen eftersom det fanns en hel del personer i närheten som inte respekterade avspärrningarna. Det lugnade senare ner sig, men en väktare har funnits intill avspärrningen hela natten.

Enligt polisens finns det inga kända hot mot socialkontoret.

Ingen människa skadades i branden.

Marcus Léonarde
marcus.leonarde@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".