Nattklubben Nivå spärrades av efter de dödliga skotten för några veckor sedan. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Efter krismöte

Fler poliser på Avenyn

Polisen ska öka sin närvaro på Avenyn. På ett extrainsatt möte utlovades även bättre kommunikation mellan krögare och polis.

Mordet för några veckor sedan på nattklubben Nivå, då en ung man sköts till döds inne på klubben, har fått krögarna att reagera.

Kort efter dådet begärde krögarna ett möte med göteborgspolisen, och idag träffades parterna för att diskutera vad man ska göra åt säkerheten på Avenyn. Inga säkerhetsbågar är aktuella, men att det ska bli fler synliga poliser på Göteborgs paradgata står klart.

– Det här innebär inte att det blir färre poliser på andra platser i Göteborg, men det blir en omprioritering av våra resurser, säger länspolismästare Ingemar Johansson.

– Vi kommer att samordna vårt arbete på ett bättre sätt.

Krögaren Jens Odén äger två restauranger på Avenyn. Han är positiv till fler poliser.

– Är det fler polisen ute kanske det kan upplevas som lite obehagligt, men om man vänder på det tror jag allmänheten uppfattar det som säkert och tryggt.

Lasse Edfast
lasse.edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".