Wärtsiläs vd häktad

Den svenske vdn för verkstadsföretaget Wärtsilä, häktades igår kväll misstänkt för omfattande skattebrott. Själv nekar han till anklagelserna.

Enligt åklagaren kammaråklagare Olof Sahlgren saknas redovisning för var 19 miljoner kronor tagit vägen. Han är misstänkt för grovt försvårande av skattekontroll. Man har genom åtgärder i bokföringen försvårat myndighetens kontroll, och det handlar om mycket pengar, säger kammaråklagare Olof Sahlgren till TT. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och åklagaren vill inte kommentera några närmare detaljer. Sammanlagt har fyra personer vid Wärtsilä anhållits i skattehärvan. Av dem är det bara en som häktats Misstankarna om skattebrott mot de övriga tre kvarstår. Åklagaren utesluter inte att fler personer kan komma att delges misstanke allt eftersom utredningen fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".