Ingen delgiven misstanke om gruppvåldtäkt

Polisen har under morgonen förhört dom tre unga män som pekats ut för en gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka i Burgårdsparken i Göteborg i natt. Men det finns enligt polisen i nuläget inte tillräckliga skäl för att delge männen någon misstanke.

Flickan och en väninna har under veckan lärt känna de tre Gothia Cup-spelarna och i går kväll festade de tillsammans i Burgårdsparken bakom biograf Bergakungen. Ett flertal ungdomar festade i området och när polisen kom till området för att ha tillsyn uppmärksammade de flickan och hennes väninna.

– På grund av väldig hög berusning så beslutade man sig för att  transportera hem de här flickorna. På vägen hem i polisbilen uppger flickan att hon har blivit våldtagen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Polisen kör till Sahlgrenska sjukhuset där man gör en undersökning. Polisen får även reda på vilka de tre killarna är och upprättar en anmälan om våldtäkt. Polisen har sedan under morgonen förhört flickan, väninnan och de utpekade killarna.

– Utan att gå in på några detaljer så har det i alla fall framkommit att det finns inte tillräckliga skäl för att kunna delge de tre killarna misstanke om våldtäkt, så mycket kan jag säga, säger Thomas Fuxborg.

Förundersökningen pågår fortfarande och polisen kommer återigen att förhöra samtliga inblandade. Killarna är kvar i landet och kommer inte att åka hem förrän nästa helg.

– Det är ord som står mot ord därför kommer det att hållas ytterligare förhör.