37-åringen har släppts ur häktet

37-åringen som suttit häktad skäligen misstänkt för mord på en 31-årig kvinna släpps på fri fot. Åklagaren har inte fått fram tillräckliga bevis för att få honom omhäktad.

– Ja, jag har nu klockan halv ett beslutat mig för att häva häktningen. Skälet är enkelt uttryckt att vi inte nått upp till den nivå som hade krävts för att få honom häktad på sannolika skäl, säger åklagare Niklas Sannerholm.

Vad är det som saknas?

– Jag vill inte gå in på det för då får jag utveckla vad vi har redan. Men det som framkommit under den här veckan har enligt min bedömning inte räckt ända fram.

Vad händer härnäst?

– Misstankarna kvarstår och enligt min uppfattning så är det nog så att misstankarna i viss mån har stärkts under den här veckan. Men vi fortsätter förundersökningen och det finns ju en hel del uppslag fortfarande att jobba med.

Hur ser tidsplanen ut?

– Nu finns det inga tidsfrister att hålla oss till i och för sig men det är ju en allvarlig brottsmisstanke så vi har all anledning att jobba på så fort det bara går.

Kan du säga något mer om sökandet efter den här kvinnan. Hur går det?

– Vi bedriver ju viss sökverksamhet. Jag är faktikt  inte uppdaterad exakt på i vilken omfattning och tid och plats eller så men det är klart att vi parallellt har och kommer att bedriva sökverksamhet, säger Niklas Sannerholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista