Nytt aktvitetscentrum för unga

Upp - det är namnet på aktivitetcentret för unga som idag slår upp dörrarna till sina nya lokaler på Kungsgatan mitt i cetrala Göteborg. Idag invigs det med en inspirationsdag och Åsa johansson, som jobbar som guide, väntar nu på att ungdomarna ska droppa in:

Upp - det är namnet på aktivitetcentret för unga som idag slår upp dörrarna till sina nya lokaler på Kungsgatan mitt i cetrala Göteborg.

Idag invigs det med en inspirationsdag och Åsa Johansson, som jobbar som guide, väntar nu på att ungdomarna ska droppa in:

– Nu när vi flyttat in i de nya lokalerna så vill vi ha en vana att hitta hit därför håller vi en inspirationsdag idag. Vi har ju tidigare guidat i andra lokaler men nu vill vi att folk ska hitta hit.

Vad innebär det att vara guide?

– Jag stöttar våra deltagare som är mellan 16 och 24 år gamla ut till arbete, studier eller entreprenörsskap. Att stötta och stärka och vara med i samtalen och utvecklingen fram till drömsysselsättningen. Det gör jag såväl i grupp som individuellt.

Carina Ovesson arbetar med webben:

– Vi har även en webbplats som är en mötesplats för ungdomar i Göteborg där man kan kan hitta andra med samma intressen och hjälpa varandra. Man kan även prata med Upp på vår chatt.

I framtiden är tanken att även organisationer och företag ska bjudas in så att webplatsen blir en mötesplats för arbete, studier och entreprenörsskap.

Det fungerar alltså inte så att arbetslösa ungdomar kommer till er så att ni kan ordna dem ett arbete?

– Nej, det handlar om att man vill komma vidare i sitt liv och behöver stöttning i den processen, säger Carina Ovesson.

Anna Olofsson
anna olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista