Lärare misshandlad av elev i Kungälv

På Thorildskolan i Kungälv misshandlades igår kväll en lärare av en elev. Det hände under en föreställning på scenen i aulan när bråk uppstod och läraren sa till en av eleverna att sluta. Läraren fick ett slag över näsan och fick föras till sjukhus.

Och det här är inte första gången som Thorildskolan har problem med bråkiga elever, enligt Said Carlsson är rektor på skolan.

Det var när elever genomförde en föreställning för sina föräldrar på torsdagskvällen som några elever i 15-16-årsåldern oanmälda tog sig upp på scenen. När de blev avvisade av läraren blev han slagen i ansiktet av en av eleverna.

Händelsen polisanmälas under fredagen.

Eleverna ingår i ett gäng som under en längre tid har ställt till problem på skolan. Skolans rektor Said Carlsson, uppger för Radio Göteborg, att han under morgonen har haft ett möte med personalen och att han senare under dagen ska träffa ansvariga i skolförvaltningen.

I eftermiddag kommer skolan att lämna besked om hur de tänker lösa de här problemen med bråkiga elever.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".