Temperaturgatans hållplats är fortfarande avspärrad. Foto: Peter Stenberg / Västekot

Man gripen misstänkt för mord

På eftermiddagen anhöll kammaråklagare Stina Lundqvist en 22-årig man skäligen misstänkt för mord på 27-åriga Elin Krantz som varit försvunnen sedan tidigt i söndags morse. Polisen bekräftar nu också att den person som anträffades död i går kväll vid Temperaturgatan är identifierad som Elin Krantz.

Polisens presstalesman Ulf Edberg ville på tisdagseftermiddagen inte säga något om hur kvinnan dödats, eller om platsen där kroppen hittades också är mordplatsen. Han kunde inte heller säga var den misstänkte mannen greps eller hur gammal han är.

– Men jag kan bekräfta att personen som hittades död på måndagskvällen mellan Temperaturgatan och Länsmansgården, är den försvunna 27-åriga Elin Krantz, säger han till Västekot.

Polisen har nu tillgång till övervakningsfilmen från den spårvagn där den 27-åriga kvinnan senast sågs.

Lars-Olof Gustafson, trafiksäkerhetschef på Göteborgs Spårvägar bekräftar att polisen begärt och fått ut övervakningsfilmen från 5:ans spårvagn.

– Vi kontrollerade att det fanns film på disketten som vi lämnade över. Om det sedan är rätt innehåll, får polisen avgöra, säger Gustafson.

Polisen har 24 timmar på sig att begära ut spårvägens övervakningsfilm efter att ett misstänkt brott har begåtts.

- De klarade den tidsgränsen och fick filmen inom 24 timmar, konstaterar Gustafson.

Om filmen gav resultat ville inte polisens presstalesman Ulf Edberg säga till Västekot, men på tisdagseftermiddagen anhöll kammaråklagare Stina Lundqvist en man skäligen misstänkt för mord.

Polisen är mycket förtegen och inga nya uppgifter släpps heller om 19-årige Rasmus som försvann i fredags kväll.

Enligt polisen är utredningen fortfarande inne i ett känsligt läge. Det innebär att polisen för närvarande inte kan lämna någon ytterligare information i dessa ärende men hänvisning till förundersökningssekretess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".