Länsmansgården

Fackeltåg på lördag mot våldet

Boende i Länsmansgården ordnar på lördag en gemensam manifestation efter det senaste våldsdådet som drabbat stadsdelen. Det är undersköterskan och trebarnsmamman Therese Hallqvist som, tillsammans med några väninnor, bestämde sig för att något måste göras.

– Vi har fått nog nu. Det räcker med våld. Vi vill visa våra ungdomar att vi tar avstånd från det som händer i samhället. Vi måste göra något - vi måste agera!

Det ska bli ett fackeltåg på lördag - hur ser planerna ut?

– Vi ska samlas vid Vårvindens fritidsgård vid 18-tiden. Alla som vill komma dit är väldigt välkomna. Vi kommer gå runt stadsdelen ner mot Vårväderstorget för att sedan tillsammans promenera upp igen.

Det kommer med andra ord att synas?

– Ja det hoppas jag att det kommer att göra, säger Therese Hallqvist. Prästen har lovat att hålla kyrkan öppen så att vi kan samlas där efteråt för att träffas och prata.

– Det är det bästa som kan hända, säger Pelle Öbom som arbetar inom Biskopsgårdens stadsdelsförvaltning. Det engagemanget som kommer från de boende måste ju bara vara det bästa, resonerar han.

Han vet att det är ett stort engagemeng och många som tycker och tänker om det som inträffat.

– Förhoppningsvis kommer de ut på gatorna också och engagerar sig. Det finns ett jättestort behov av att röra sig i stadsdelen, säger han.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se