En av krogvakterna häktad

En av de krogvakter som misstänks för misshandel av nattklubbsgäster i Göteborg häktades på torsdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för bland annat grov misshandel.

Ytterligare en vakt som var begärd häktad släpptes fri, men är fortfarande misstänkt. Fler häktningsförhandlingar hålls under fredagen.

Det var i tisdags som polisen tog in åtta ordningsvakter till förhör. Männen har de senaste åren arbetat som vakter vid två restauranger i Göteborg och de misstänks för att ha misshandlat gäster vid 17 tillfällen.

– Männen har med viss regelbundenhet misshandlat gästerna med slag, sparkar och batong. I en del fall har misshandeln skett i krogens källare, säger åklagaren Karl-Erik Esbo till TT.

Totalt har fyra av ordningsvakterna begärts häktade, varav en alltså släpptes fri på torsdagen. Den man som blev häktad är på sannolika skäl misstänkt för bland annat grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Under fredagen sker häktningsförhandlingar för ytterligare två ordningsvakter.

Åsa Nilsson Rönnqvist

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.