Vill göra hemresan tryggare

Efter den senaste tidens våldsdåd i Länsmansgården görs nu försök att starta ett nätverk som ska göra det tryggare att ta sig hem sena helgkvällar. Marcus Persson har startat Facebook-gruppen Safewalk Länsmansgården.

– Helt spontant var det fallet med Elin Krantz. Det är många fackeltåg och det är många ljus som ska tändas. Men väldigt lite som görs konkret, säger Marcus Persson som startat Facebook-gruppen Safewalk Länsmansgården. 

– Vi kommer samlas på hållplatser i Länsmansgården. Kommer kanske finnas en grupp på minst 10 personer. Vi kommer stå vid hållplatserna från kanske 9-10 på kvällen och vi koncentrerar oss på helgerna i början.

Det behöver inte nödvändigtvis inte vara kvinnor utan även om män känner sig oroliga ska nätverket ställa upp. Minst två stycken ska följa med den som vill ha stöd.

Tidigast nästa helg hoppas Marcus Persson att nätverkare från Safewalk Länsmansgården kan vara på plats. Man behöver minst ett hundra frivilliga och än så länge så är det bara ett fåtal som visat intresse.

– Egentligen hade vi velat att komma igång redan denna helgen men jag inser att det kommer bli lite att organisera kring det hela. Och det vi hoppas på är att få kontakt med folk som bor i närområdet, säger Marcus Persson.

Maria Wendehög
maria.wendehog@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".