Fackeltåg mot våldet i Länsmansgården

Sorg, förfäran, men även kraft och medmänsklighet, visade de långt över tusen personer som i kväll vandrade i fackeltåget i Länsmansgården mot våld och till minne av den mördade Elin Krantz.

En av dem var Litzy Nilsson, före detta fritidsledare på Vårvindens fritidsgård i Biskopsgården.

– Jag bor precis intill där detta har hänt och har varit förtvivlad hela veckan. Nu vill jag ställa upp i dag för detta.

Vad hoppas du på med den här demonstrationen?

– Jag hoppas att alla får sig en tankeställare. Det är mycket ungdomar här som har ställt upp i dag som är så fina. Det finns fina ungdomar. Träd fram! säger Litzy Nilsson.

Fackeltåget som startade vid Vårvindens fritidsgård ringlade sig genom stadsdelen och möttes upp av ett mindre fackeltåg som hade gått från Majorna.

Både de poliser som fanns på plats och de kvinnor som var initiativtagare till manifestationen var överraskade av det stora antal som anslöt sig till fackeltåget.

Efteråt köade folk till Länsmansgårdens kyrka för att få tända ett ljus. Melike Canpinar med familj var också med i manifestationen och hon har tröttnat på oroligheterna i området.

– Det känns som att droppen har kommit nu. Det har varit väldigt mycket de senaste fem åren, sedan alla vårdcentral och apotek fick läggas ner. Det känns som att någonting måste hända. Det är så här vi säger ifrån.

Vad är det som måste hända?

– De måste satsa lite mer i de här utsatta områdena, med belysning och kameror. Satsa på torget. Få det att se ut som ett torg, säger Melike Canpinar.