Flydde från rånare med kniv i magen

Ett blodigt rånförsök inträffade igår på IKEA Kållereds parkering vid 18-tiden. En 27-årig kvinna var hygglig och följde med tre män för att hjälpa dem få liv i deras påstått strömlösa bil när de istället försökte råna henne på mobil och bilnycklarna till hennes vita BMW.

– Hon satte sig till motvärn och i samband med det tryckte en av rånarna en kniv i magen på henne. Men hon fick igång sin bil , en vit BMW , och körde därifrån med en rivstart i riktning in mot Göteborg, säger Anders Oxelbrand inre befäl på polisenhet Syd.

Med en kniv i magen så lyckade hon ändå köra iväg?

– Ja, med kniven i magen så körde hon i väg i ganska hög hastighet i nordlig riktning och dessutom tutandes för att påkalla uppmärksamhet.

I höjd med Fässbergsmotet så vek hon av från E6án och hamnade på Jolengatan och McDonalds parkering.

– Sedan fortsatte som tur var gärningmännen sin färd mot Västra Frölunda.

Så rånarna hade följt efter henne?

– De hade följt henne häck i häl och mer eller mindre försökt preja henne av vägen.

Hur slutade detta - hur är de med henne?

– Det är fruktandsvärt det som som hänt, säger Anders Oxelbrand men kvinnan mår efter omständigheterna bra . Det var tur i oturen att kniven inte träffade några vitala delar i kroppen.

Är det några vittnen som hittills hört av sig ?

Några har hört av sig men vi behöver fler. Det borde finnas mängder med människor på IKEA Kållereds parkering som sett den här händelsen om inte annars den vådliga färden in mot Göteborg.

Alla somt något får hemskt gärna höra av sig till oss.

Det handlar om tre mörkhåriga män i en mörk bil som ännu inte är gripna.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sr.se