Muthärvan i Göteborg

VD:n "Det är felaktigt"

VD:n för det kommunala bostadsbolaget Egnahemsbolaget i Göteborg, Olle Lundgren, är misstänkt för grovt mutbrott.  Oegentligheterna ska ha hänt när han arbetade på posiedon år 2003. VD.n själv tillbakavisar anklagelserna.

– Jag är polisanmäld men jag anser att det är felaktigt. Sådant här är fruktansvärt men jag får försöka reda ut det här. Det är jobbigt för min omgivning och mina kollegor på företaget, säger Olle Lundgren.

Det var idag som kommunala Egnahemsbolaget, som bygger och förvaltar småhus, gick ut med att vd Olle Lundgren är polisanmäld misstänkt för grovt mutbrott. Ärendet ska handla om när Olle Lundgren jobbade på Poseidon år 2003.

Statsåklagaren Nils-Eric Schultz har arbetat med fallet i en månad och nu beslutat att inleda en förundersökning.

– Han är misstänkt för grovt mutbrott, säger Nils-Eric Schultz

Statsåklagaren vill inte berätta mer i detalj om ärendet och vad oegentligheterna ska ha bestått i. Än så länge har två förhör hållits,

På grund av omständligheterna har Olle Lundgren valt att för tillfället gå åt sidan som vd för Egnahemsbolaget. Pelle Berglund är styrelseordförande i bolaget.

– Vår direktör är inte dömd och fram till dess så har vi fullt förtroende för honom. Vi hoppas att han blir avfärdad från denna utredning men just nu är det omöjligt för honom att kvarstå som vd, säger Pelle Berglund.

Samir Bezzazi
samir.bezzazi@sr.se

Lasse Nilsson
lasse.nilsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".