Tingsrätten har beslutat att SAMI ska flytta från Storan. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Vad ska fylla Stora Teatern?

Nu påbörjas arbetet med att hitta ny verksamhet att fylla Stora Teatern med i centrala Göteborg. Efter att musiker- och artistorganisationen Sami efter kontroverser fått lämna huset måste det nu fyllas med ny verksamhet.

– Vi påbörjar nu en bred och öppen procces för att hitta fram en lämplig verksamhet. Vi kommer att frågaallmänheten om idéer och sen kommer vi ha en workshop med kultursfären och politiker. Utifrån det hoppas vi få fram ett bra material och en kravspecifikation, säger Göran Sylvesten som är Higabs vd.

Ett ungdomens hus har det pratats om under de senaste åren. Vad säger du om det?

– Vi har ett uppdrag från kommunstyrelsen att hitta en lämplig verksamhet för stora teatern och i det uppdraget har man särskilt tryckt på barn- och ungdomsverksamhet. Så det är något vi har med oss.

Ett tiotal intressenter har redan hört av sig.

– Man vill nyttja scenen och man vill nyttja restaurangen, man har också idéer om lokalerna runt om, det är lite olika, säger Göran Sylvesten.

Peo Wenander
peo.wenander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".