Färjan Valö, som krockade med en kaj på lördagen. Arkivfoto: Daniel Breece/SR.

Styrsöfärja krockade med kajen

En av Styrsöbolagets nya snabbbåtar krockade med kajen vid 13-tiden på lördagen. Färjan gjorde en undanmanöver för att inte krocka med en segelbåt som kom i dess väg. En 40-årig kvinna fick lindriga skador.

Styrsöbolagets nya snabbfärja, Valö,var fullsatt när den skulle backa ut från kajen när en segelbåt kom i dess väg. För att inte backa på segelbåten tvingades kaptenen att gasa framåt vilket ledde till en kollision med kajen vid Saltholmen.

Flera passagerare ombord båten ramlade omkull och några personer föll så illa att ambulans behövde tillkallas. Enligt SOS Alarm fick tre personer föras till sjukhus men enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour har man endast tagit hand om en kvinna i 40-årsåldern. Hon klarade sig undan med lindriga skador.

Skärgårdsbåten Valö är ett av de allra senaste tillskotten till Styröbolagets färja. Det är en snabbåt av katamaranmodell och togs i trafik i somras. Den har även en systerbåt som heter Rivö som sattes i trafik i september.

Snabbfärjorna kan köra i 28 knop mot övriga färjors 11-12 knop. Båda snabbåtarna trafikerar Göteborgs södra skärgård, främst linjen Saltholmen-Donsö-Vrångö och åter.

Färjan har efter olyckan tagits ur drift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".