Frölundas kris

Kenta: "Det finns inga ursäkter"

Kenta Johansson: "Nu måste alla knyta näven"
3:42 min

Klart sist i tabellen och minst antal mål framåt. Det var en klart tagen Frölundatränare som mötte Radiosporten efter hemmaförlusten mot Timrå.

– Det finns inga ursäkter. Just nu presterar vi inte tillräckligt bra varken framåt eller bakåt för att vinna matcher, säger Frölundas tränare Kenta Johansson till Radiosporten.

Och han vet när matchen mot Timrå förlorades.

– Jag tycker att det är andra perioden när vi har jobbat oss in i matchen och leder och släpper in kvitteringsmålet lite olyckligt. Då blir vi oroliga igen.

Det här var inte första förlusten i höst. Har förlustmatcherna sett likadana ut?

– Varje match har sin historia. Men lite när det går oss emot så naggas självförtroendet direkt. Nu måste alla knyta näven och ta ansvar. Nu har vi allt att vinna, säger han och fortsätter.

– Vi måste ta bort misstag och vara mer effektiva med pucken.

Vad kan du göra som tränare?

– Det är att vi pratar om att det som varit kan vi inte påverka. Alla måste vara med och tro på det, så att vi inte tvekar. Vi har allt att vinna nu när vi ligger där vi ligger.

Hur van är du själv som tränare i en sådan här utsatt situation?

– Jag har nog varit med både och, i framgång och motgång. Det enda vi kan påverka är nästa träning och nästa match.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se
Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".