Frölunda - Modo 3-0

Efterlängtad seger för Frölunda

3:07 min

Frölunda tog en välbehövlig seger hemma mot Modo med klara 3-0 och bröt den dystra förlustsviten.

Radiosportens Christian Olsson valde lagens lirare:
Frölunda: Tomi Kallio
Modo: Per Svartvadet

För första gången på länge fick Frölundas supportrar njuta en hel match. Segern över Modo innebar säsongens första trepoängare på hemmaisen.

I drygt halva matchen tvingades Frölunda att spela med bara fem backar. Christoph Schubert tvingades redan efter drygt två minuters spel lämna isen sedan han tacklats vårdslöst av Anton Hedman.

Schubert fick en smäll mot huvudet och kunde inte fortsätta. Anton Hedman fick matchstraff för tacklingen.

I den andra perioden lämnade Ville Mäntymaa isen sedan han fått en skada på underdelen av kroppen. Mäntymaa var dock den som startade Frölundas målskytte i första perioden.

Både Schubert och Mäntymaa ska läkarundersökas under söndagen.

Gamle Tomi Kallio kom igång ordentligt i andra perioden och slag två målgivande passningar till Per-Johan Axelsson och Mikko Mäenpää.

– Vi spelade med puck, tog taktpinnen och höll i. Passningarna satt rätt så bra, vi hade bra fart hela tiden och var aggressiva, det var största orsaken, säger Kallio till Radiosporten.

Tre måls överläge inför tredje perioden speglade dock inte helt spelbilden. Modo var väl med i matchen och hade ett bra passningsspel och laget kom fram i många konstruktiva anfall.

I sista perioden spelade Frölunda säkerhetshockey för att slå vakt om ledningen.

– Det känns väldigt skönt att vi fick stopp på det här nedfallet som vi haft. Vi tog en välförtjänt vinst, inget snack om saken. Sättet vi spelade på idag gläder mycket, säger Kallio.

Var det mycket bättre än ni spelat förut?

– Det tycker jag absolut. Brynäs hemma var rätt så bra men efter det har vi inte kommit nära kapaciteten som vi hade idag. För mig var det bästa matchen vi gjort som ett lag. Frölunda-Modo 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (4.24) Ville Mäntymaa (Mika Pyörälä, Niklas Andersson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (13.31) Per-Johan Axelsson (Tomi Kallio, Henrik Tömmernes), 3-0 (16.36) Mikko Mäenpää (Tomi Kallio, Per-Johan Axelsson).

Skott: 34-30 (13-7, 14-9, 7-14).
Utv, Frölunda: 6x2. Modo: 5x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 9 074.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista