Autistisk kvinna fortfarande utan bostad i Högsbo

Stadsdelsnämnden i Högsbo har inte lyckats ordna bostad med särskild service till en ung autistisk kvinna. Och det trots att länsrätten i Göteborg i januari slog fast att stadsdelsnämnden var skyldig att göra det.

Radio Göteborg berättade i höstas om Dan och Ulla Carlssons kamp för att deras 26-åriga dotter Susanne ska få bo i Göteborg. I tre år har Susanne, som har autism, bott på ett hem i Småland, 30 mil bort.

Stadsdelsnämnden i Högsbo avslog förra året familjens ansökan om en bostad för Susanne i Göteborg, med motiveringen att det inte var möjligt att ordna ett boende speciellt efter hennes särskilda behov. Beslutet överklagades av Dan Carlsson till länsrätten som i sin dom kom fram till att stadsdelsnämnden enligt lagen är skyldig att ordna en bostad med särskild service och att kommunen haft tillräckligt med tid på sig.

Länsrättens dom kom i slutet av januari, men Susanne är fortfarande kvar i Småland, 30 mil bort från familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".