Rånmisstänkta friades även i hovrätten

Det blev friande domar även i hovrätten för dom nio män som stått åtalade för förberedelse till grovt rån i Bohus förra sommaren. Hovrätten gick på tingsrättens linje och ogillade åtalet.

Det var i juni förra året som nio personer enligt åklagaren  planerade att råna en värdetransport i Bohus. Från en villa i Torslanda skulle rånet ha planerats. Enligt åklagaren var tanken att med stulna bilar, vapen och uniformer genomföra rånet och i tingsrätten spelades också avlyssnade telefonsamtal upp som bevis. Dom nio åtalade har hela tiden förnekat inblandning i rånförberedelserna och idag friades dom också i Hovrätten för Västra Sverige.

Hovrätten skriver i ett pressmeddelande att många omständigheter är besvärande för dom tilltalade men åklagaren har inte övertygande kunnat visa att att någon av dom gjort sig skyldiga till brottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista