Kraftiga blåsten ställer till problem

Det har varit kraftig vind över Göteborgsområdet idag - som ställt till med besvär och den kraftiga blåsten har fällt ett antal träd - inga personskador har rapporterats. Kollektivtrafiken rapporteras fungera normalt i Göteborg.

Det har blåst så mycket som upp till 19 meter i sekunden i byarna - rapporterar SMHI - och dom hårda vindbyarna har känts över hela Göteborgsområdet idag.

Framförallt så har ett stort antal träd fällts av blåsten mer eller mindre över hela göteborg.

Det rör sig om träd på bland annat Södra vägen, vid Lorensbergsteatern i centrala Göteborg och på Carlbergsgatan i Gårda. Flera bilar har fått träd över sig, men vi har ännu inga uppgifter om personskador. Takplåtar har blåst av både i Bergsjön och i Biskopsgården.

Även utanför stan rapporteras om fallande träd - som i Lerum, Pixbo och i Surte.

Tågtrafiken mellan Mölnlycke - Härryda kan komma att försenas - orsak träd som lutar sig mot kontaktledningen.

Dessutom rapporteras det vara problem med elförsörjningen i Stenungsunds kommun - orsakad av att elledningar blåst ner.

Ett stort träd har fallit över Carlbergsgatan i Örgryte - vår reporter Elof Ivarsson träffade bland andra Eva Maria Hallberg från Park och naturförvaltningen i Göteborg som berättade om läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista