24-åringen åtalad för dubbelmord

I dag kom åtalet mot den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mårdaklev i mars.

Dubbelmordet inträffade på det utredningshem för tonårsflickor där 24-åringen var anställd. 24-åringen har erkänt att det var han som knivhögg en 33-årig kvinnlig arbetskamrat och en 16-årig flicka till döds. Även en 15-årig flicka knivhöggs och fick allvarliga skador.

Det var tidigt på morgonen söndagen den 14 mars, som den 33-åriga kvinnan och de två tonårsflickorna attackerades och knivhöggs av 24-åringen. 24-åringen ringde själv polisen strax efter morden och berättade vad som hänt.

Bevisningen som åklagare Bo Lindgren åberopar i åtalet är omfattande. Den muntliga bevisningen utgörs av 24-åringens eget erkännande och förhör med bland andra den 15-åriga flicka som överlevde knivhuggningen, och de poliser som var först på plats och grep 24-åringen.

Den skriftliga bevisningen utgörs bland annat av den tekniska undersökningen på brottsplatsen, men också av utdrag ur 24-åringens läkarjournaler och en stor mängd material från 24-åringens dator. På sin egen hemsida har 24-åringen skrivit om sin fascination för seriemördare, och polisen har ur datorn beslagtagit en stor mängd material med anknytning till serimördare, bland annat bilder på serimördare och deras offer.

Den personutredning av 24-åringen som kriminalvården gjort, visade att 24-åringen var sjukskriven på halvtid för depression när morden inträffade. I dag blev också den rättspsykiatriska utredningen av 24-åringen klar, och den visar att 24-åringen var allvarligt psykiskt störd när han utförde morden, och att han fortfarande är det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista