Politiker vill satsa 300 miljoner på spårväg och pir

Göteborgs kommunledning har beslutat satsa 300 miljoner kronor de närmaste fyra åren på ny spårväg och pir vid Skeppsbron. Spårvägen ingår i den planerade Operalänken på södra älvstranden mellan Järntorget och Nordstan, och piren är tänkt för ny skytteltrafik över älven.

Pengar från den stoppade gång- och cykelbron, som skulle kostat närmare 500 miljoner kronor, går nu till att få fart på kollektivtrafikplaneringen vid Skeppsbron, säger socialdemokraten Anneli Hulthén.

–  Vi tycker att det är så väsentligt att planen kommer fram, men också att den har en koppling till båttrafik från en pir. Det är därför vi väljer att göra på detta sätt.


Men den fortsatta sträckningen är inte klar?

–  Vi kan inte göra exakt sträckning på Operalänken förrän vi vet precis var Västlänken (den planerade järnvägstunneln i Göteborg) ska gå. Ja, även om den finns exakt planerad måste vi ha det definitiva beskedet innan vi vågar ta nästa steg.

Roger Blomqvist
roger.blomqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".