Fyra veckor har gått sedan polisen slog till och grep fyra män i Göteborgsområdet.
Terrorhotet mot Göteborg

Utredning om tjänstefel kan dra ut på tiden

Utredningen av polisens agerande i samband med terrorhotet mot Göteborg kan dra ut på tiden. Det säger Björn Ericson, överåklagare vid Riksenheten för polismål, till Dagens Nyheter.

Enligt Björn Ericson är det många pusselbitar som ska falla på plats innan han kan bedöma om polisen begått något tjänstefel eller ej, men flera förhör med inblandade har hållits.

Det var för fyra veckor sedan som tungt beväpnad polis under dramatiska omständigheter grep fyra män misstänkta för förberedelse till terrorbrott i Göteborg. Männen är nu släppta, men en utredning av polisens agerande i samband med gripandena pågår alltså.

Gripande kritiserades i efterhand hårt av männen och deras familjer, bland annat för att flera barn blev vittnen till dramatiken och för att dörrar och fönster slogs sönder i deras hem. Det skulle också visa sig att en av männen delgavs misstanke om brott av misstag.

Polisen har ännu inte berättat vad det var för information som ledde till det brutala agerandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".