Nu finns en belöning till den som kan avslöja granmarodören.
Granmarodören

Belöning skall hitta den skyldige

1:24 min

20 000 kronor i belöning till den som hjälper till att få fast den eller dem som dödar granar i Delsjöområdet. Det föreslår nu park- och naturförvaltningen.

--Vi hade några förslag och så stämde vi av med handläggare och polisen om vad som kunde vara rimligt. Vi ville inte lägga oss för lågt heller, med tanke på hur allvarligt vi ser på det.

Vad kommer att krävas för att få ut belöningen?

– Fällande dom som vunnit laga kraft. För nån som har gjort det här systematiskt. Och att det är rätt person. Det ser ut som att någon annan också gått och skurit i träd, men att det är det här som pågått systematiskt.

Västekot har tidigare berättat om den så kallade granmarodören i Delsjöområdet som skadar granstammarna på samma sätt överallt, vilket leder till att granarna så småningom dör. Drygt 6 000 granar har förstörts i området sen skadegörelsen började för sex år sen och Ingela Gustafsson hoppas att en belöning nu ska hjälpa till att få fallet löst.

– Det väcker ju mer uppmärksamhet i allafall. Och om det är det eller belöningen som gör det vågar jag inte säga, men förhoppningsvis blir det fler som hör av sig. Vi vill ju hemskt gärna ha den här frågan löst. Att det slutar.

Nina Sjöman
nina.sjöman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista