Tågförseningarna riskerar fortsätta. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix

Tågförseningarna fortsätter

"Tågörseningarna fortsätter ett tag till"
1:11 min

Problem med tåg till och från Göteborg fortsätter. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd som besökte Göteborg i dag, säger att även om man arbetat för att minska sårbarheten, riskerar Göteborg att få dras med förseningar ett tag till.

När Sveriges infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i dag besökte Göteborg hade hon inga nya idéer på vad som kan göras, utan flaggar för att vi kommer få fortsatta föreseningar ett tag till:

--Den här vintern kommer det fortsätta vara en del problem, men det finns ett större samarbete mellan de som kör tåg och sköter banor. Dessutom har man en bättre beredskap den ghär vintern än förra året.

Den beredskapen är ingenting som märkts än så länge, det är förseningar överallt?

– Inte riktigt överallt. De flesta tågen kommer faktiskt fram i tid, men det är tillräckligt illa.

Göteborgs centralstation är ganska utsatt, det är ofta förseningar här. Finns något man kan göra i Göteborg för att förbättra?

– Just göteborgstågen ska passera flera känsliga delar, både godstransport och persontransport. Man har försökt minska sårbarheten på växlar som fryser och genom att av-isa tåg. Nu byggs också flera av-isningsanläggningar, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Lasse Edfast
lasse.edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".