Uppåt för IT-branschen i Göteborg

Sju av tio västsvenska storföretag i olika branscher anställer persaonal i år, visar en undersökning som Sveriges Radio gjort. Och ett av de företag som det går bra för är Volvo IT, som under året nyanställer 200 personer över hela världen, varav hälften av dem i göteborgsregionen.

Och det är fler IT-företag är Volvo IT som vågra satsa och nyanställa. På Buisiness Region Göteborg, som är ett näringslivsutvecklingsbolag för kommunerna i storgöteborg, ser man en tydlig uppgång i göteborgsregionen. IT-ansvariga Ulrike Firniss säger att IT-företagen får fler uppdrag och därmed nyanställer, och antalet arbetslösa bland de som jobbar med IT har minskat de senaste månaderna. Det gäller till exempel systemansvariga, programmerare och nätverkstekniker.

Det är framförallt de IT-företag med industriell inriktning, som Volvo IT, som märker av en uppgång, säger Ulrike Firniss på Buisiness Region Göteborg till Radio Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista