Del av E6:an avstängd

E6:an i norra Bohuslän på sträckan mellan Hällevadsholm och Tanumshede är avstängd för all trafik på grund av det kraftiga snöfallet där. Vid 22.30-tiden satt ett hundratal fordon fast på sträckan och första prioriteten från Trafikverket blir att försöka få loss dem.

Sträckan är hårt trafikerad av trafik som ska upp till norska gränsen. Just nu är hela sträckan avstängd för all trafik för att i första hand ta hand om de fordon som sitter fast i snön, och sedan ploga bort snön så att vägen kan öppnas upp igen.

– Just nu har vi ingen prognos för när det här kan tänkas vara klart. Det är väder vi pratar om och det är svårt att förutsäga, säger Kim Selland på trafikledningscentralen i Göteborg.

Snöfallet håller dock på att avta på sträckan. På trafikledningscentralen i Göteborg har man inte gått ut med några alternativa omledningsvägar i nuläget.

– Vi uppmanar folk att inte ge sig ut på vägarna där i nuläget. Det finns risk för att man kan få stå stilla länge, säger Kim Selland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".