Kungälv får behålla musikskolan - nästan 77 procent ja

Kungälv får behålla sin musikskola i kommunal regi.

I folkomröstningen igår sa hela 76,6 procent ja till att den kommunala musikskolan ska fortsätta att vara just kommunal. 20,6 sa nej och 2,6 procent gav en blank röst.

Musikskolans rektor, Susanne Ivarsson Olsson, hade valvaka tillsammans med lärare och föräldrar till skolans elever igår kväll - och de jublade när valresultatet stod klart.

Det var när den styrande majoriteten i Kungälv - bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister - kom med förslaget att den kommunala musikskolan ska läggas ned, som kungälvsborna skev på namnlistor för att de skulle få folkomrösta om musikskolan.

Och så blev det alltså - igår gick 45,5 procent av de röstberättigande till vallokalen och sa sitt - och nästan 77 procent av dem sa ja till att musikskolan ska få vara kvar, men det innebär också troligen en skattehöjning på 8 öre, för det är så den styrande majoriteten har sagt att de vill finansiera musikskolan.

Socialdemokraten Leif Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv, är nöjd över att resultatet blev så klart och tydligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista