Klart nej till väg genom Finngösaravinen- drygt 60 procent emot

Det blev ett klart utslag i folkomröstningen om det ska byggas en ny väg i Finngösaravinen i Partille. 60,5 procent sa nej till en ny väg, medan 34,2 procent sa ja och 5,2 procent röstade blankt. I samtliga valkretsar blev det en majoritet för nejsidan.

Kommunstyrelsens ordförande i Partille, Stefan Svensson, hade själv hoppats på att det skulle bli ett ja till en ny väg, men med ett valdeltagandet på 43, 9 procent kommer man att följa resultatet, säger han.

En ny genomfartsled som binder samman norra och södra Sävedalen genom Finngösaravinen har stötts och blötts i omkirng 25 år i Partille, utan att politikerna har kunna avgöra frågan.

Förespråkarna vill avlasta Brattåskärrsvägen till förmån för en ny väg genom Finngösaravinen, som enligt motståndare till vägen är ett viktigt naturområde.

Miljöpartiet är det parti som hårdast drivit motståndet mot den nya vägen och Werner Helin, i miljöpartiet i Partille, var naturligtvis nöjd i natt när rösterna i folkomröstningen räknats färdigt och det visade sig att drygt 60 procent hade sagt nej till en ny väg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista