Adrian Schultheiss från Göteborgs Konståkningsklubb.
Konståkning

Schultheiss vacklar om framtiden

1:03 min

Två svenska herrar deltar i konståknings-EM nästa vecka - båda kommer från Göteborg. Den ene är veteranen Kristofer Berntsson, den andre Adrian Schultheiss - som trots att han är ung redan grubblar över om han verkligen har en framtid som konståkare.

– Jag har haft en svacka nu i år, det kändes som om jag fick för mycket konståkning. Jag blev överansträng i benen och orkade inte träna så mycket och så har det varit en jobbig period med skador och tränarbyte. Men jag försöker ta mig upp igen, säger konståkaren Adrian Schultheiss, 22.

Tre veckor före SM bröt han med mångårige tränare Evgeni Lutkov. Adrian Schultheiss har till och med funderat på att lägga av helt med konståkningen. Det är inte ens säkert att det blir en säsong 2011/2012.

– Jag vill hålla på till nästa OS, men det är lite kämpigt ibland, säger Schultheiss.

Men du är inte helt övertygad?

– Det är lite tveksamt ibland, det har inte varit så roligt den senaste tiden. Men med tränarbytet hoppas jag att jag kan lyfta upp mig själv lite.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista