Nysatsning på Alingsås lasarett

1:21 min

Alingsås lasarett skall rustas upp. Västra Götalandsregionen satsar 297 miljoner kronor på att närsjukhuset skall byggas om.

I satsningen ingår att man bygger nya lokaler för dagkirurgin, samlar alla mottagningar till entréplan och anpassar vårdavdelningarna så att 80 procent av rummen blir enkelrum.

Hans Holmberg är sjukhuschef och säger till Västekot att det här är ett bevis på att politikerna i regionen vill satsa på Alingsås lasarett.

--Vi skall satsa på nya moderna vårdlokaler med enkelrum som gör det bättre för patienter och anhöriga. Vi skall också utveckla vår dagkirurgi , alltså att man opereras och kan gå hem samma dag.

--Och inte minst skall vi flytta alla mottagningar till entréplanet så att det skall bli enkelt att nå dom.

Vi kommer även bygga ett utbildningscenter för patienter och anhöriga för att öka på tryggheten och kunskapen om deras sjukdomar  säger sjukhuschefen Hans Holmberg.

Lasarettet servar Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga med nästan hundra tusen invånare.

Sjukhuschefen Hans Holmberg har också en ambition att Alingsås lasarett skall bli ett av landets ledande närsjukhus med en utökad satsning på behandling av höfter och knän.

Ombyggnaden av lasarettet i Alingsås beräknas starta någon gång nästa år.¨

Peo Wenander
peo.wenander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista