Trollhättan

Över 200 evakuerade efter hotellbrand

Grov mordbrand, så rubriceras branden på hotell Scandic Swania i Trollhättan som startade vid halv tvåtiden i natt. Över 200 gäster flydde från byggnaden när branden bröt ut på andra våningen och fyllde ovanliggande våningar med rök.

– Det som gör att vi misstänker branden är anlagd är att den startade mitt i natten och att det inte finns någon naturlig brandorsak, säger Elisabet Gustavsson, inre befäl på polisen i Trollhättan till Sveriges Radio Väst.

202 gäster fick evakueras, och nio av dem fick föras ut ur byggnaden med hjälp av stegbil, säger Elisabet Gustavsson.

Martina Tengvall, presschef på Scandic, vet inte än hur stora materiella skador eldsvådan orsakat.

-Det är först nu vi har kunnat starta arbetet med att bedöma det, säger hon.

Personalen på Scandic arbetade under natten och morgonen med att hitta inkvartering åt gäster som inte kunde ordna övernattning på egen hand.

-Vi är oerhört glada över att inga gäster och att ingen personal skadades. Vårt fokus är nu att fixa boende åt gästerna, också till de gäster som kommer att ankomma till hotellet, säger hon.

Ingen uppges ha blivit skadad i branden.

Klockan fem på morgonen pågår släckningsarbetet fortfarande.

Polisen har ännu ingen misstänkt, och ärendet kommer att lämnas över till Thord Haraldsson vid Länskriminalpolisen senare under morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista