Stadsmuseet måste spara

0:50 min

Stadsmuseet i Göteborg måste spara en miljon kronor i år. Enligt Kulturförvaltningens chef Björn Sandmark ska man göra det genom att inte återbesätta tjänsterna efter tre personer som går i pension.

– Det blir en väldigt tuff situation, men jag har fått det löftet från Björn Sandmark att det gäller under 2011. Åtminstone två av tjänsterna ska vi kunna få återbesätta sedan under nästa år.  Då få vi lite grann hålla andan under 2011, säger Karl-Gunnar Nordanstad som är chef på Stadsmuseet.

Sen är alltså tanken och förhoppningen att få tillbaka åtminstone två av de tre tjänster som inte kommer återbesättas under 2011. Skulle så inte ske blir det riktigt besvärligt.

– Den ena är ju en tjänst som antikvarie för fästningar och kyrkor och såna saker. Hon jobbar en bit in på våren, sen får man helt enkelt ligga lite lågt under ett antal månader för att sen i nästa årskifte återbesätta, för den kompetensen måste vi ha, säger Karl-Gunnar Nordanstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista