400 kan tvingas gå från Trafficare

400 personer, varav 150 i Göteborg, kan tvingas sluta från företaget Trafficare, som städar tåg, efter att företaget sagt upp avtalen med SJ.

– De riskerar att bli av med jobben just, säger Leif Eriksson ordförande för SEKO-facket för hela landet.

Hur många handlar det om?
– Det handlar om 250 tillsvidareanställda cirka 150 timanställda grovt räknat. Förhandlingarna ska börja idag så vi vet inte var det slutar eller landar.

Gäller det anställda över hela landet?
– Ja, de är spridda över hela landet.

Företaget kommer att varsla runt 400 om uppsägning, det måste vi, då vi har en uppsägningstid på avtalet med SJ på ett år och lika lång uppsägningstid för en del anställda som jobbat länge i företaget, säger Christer Ekelund marknadschef på ISS Trafficare.

För ett år sen omförhandlades avtalet med SJ om fordonsvård, som det heter, vilket enligt ISS Traffficare visat sig vara olönsamt. Hur mycket vill Ekelund inte säga till Västekot.

Förhoppningen är att SJ vill förlänga avtalet med Trafficare, med andra villkor. Om det inte blir så blir det osäkert var det slutar - en del anställda kan kanske bli omplacerade i företaget ISS som har en omfattande verksamhet, enligt Christer Ekelund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".