Många semestersugna blev utan detta. Foto: Apichart Weerawong/AP

Thailandresenärer lurade av bokare

Polis: ”De fick bokningsnummer men ingen flygstol”
1:14 min

De förväntade sig att få en varm semester till Thailand - istället blev de blåsta på mellan 10 000-15 000 kronor av ett bokningsföretag. Nu utreder polisen i bland annat Västra Götaland en omfattande bedrägerihärva.

– Hittills har vi väl sex anmälningar på att man bokat flygbiljetter via ett bokningsbolag. Efter det har man fått en bokningsbekräftelse på att man ska resa från Stockholm till Thailand . Men det visar sig att inga flygstolar är bokade.säger Per Thelin som är förundersökningsledare vid polisen i Östersund.

När vi går in på bokningsbolagets hemsida så ser vi att den är full at språkfel - och där utger de sig för att vara ett företag som säljer billiga flygresor till konkurrenskraftiga priser.

Men i själva verket så hittar de bara på - de tar betalt men bokar i sin tur aldrig in resenärerna på något flyg eller hotell.

Det är inte bara här i länet som bluff-företaget lurat kunder - det kan röra sig om hundratals människor som utsatts för bedrägerierna berättar Per Thelin som varit i kontakt med polisen i Västra Götaland

– Vad vi vet via polisen i Västra Götaland är detta en omfattande bedrägerihärva. De har tillsatt stora resurser för att lösa det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".