Allt fler barn i förskolekö

678 av de barn som står i förskolekö i Göteborg har gjort det i mer än fyra månader. Det är betydligt fler än förra året, visar siffror från Göteborgs stad.

Antalet barn som har stått i förskolekö längre än fyra månader i Göteborg har ökat med 50 procent jämfört med förra året. Det säger Madeleine Lundstedt på Stadskansliet till Västekot. Men samtliga barn i kön har antingen fått erbjudande om förskoleplats och tackat nej, eller valt att bara söka vissa av de tillgängliga platserna i stadsdelen.

Och för dem som ansöker till bara ett eller ett par förskolor kan väntetiden bli längre. I Västra Hisingen har 115 barn stått i kö längre än fyra månader. 55 av dem har erbjudits en plats men tackat nej.

Kortast är förskolekön i Örgryte-Härlanda. Där har bara 24 barn väntat mer än fyra månader, och 23 av dem har tackat nej till den erbjudna platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".